Meistä

Aatelisliiton avustusjärjestö ry. on itsenäinen yhdistys, joka perustettiin vuonna 1951 ja täytti äskettäin 70 vuotta. Toiminta alkoi 1930-luvulla Aatelistoliiton aloitteesta naistoimikunnalla, jonka tehtävänä oli kerätä varoja apua tarvitseville.

Yhdistyksen säädösten mukainen tarkoitus on tukea vähävaraisia ihmisiä, kouluja, orpokoteja, vanhainkoteja ja yleishyödyllisiä avustusjärjestöjä Suomessa. Viime vuosina painopiste on ollut lasten ja lapsiperheiden harrastustoiminnan ja koulutuksen tukemisessa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys on järjestänyt vuosien varrella erilaisia ​​varainkeruutilaisuuksia. Aikoinaan Ritarihuoneen syysmarkkinat järjestettiin Ritarihuoneen eteisessä, jossa myytiin pääasiassa kartanoiden lahjoittamaa kotiruokaa. Vuodesta 1990 lähtien Ritarihuoneen näyttelyt ovat olleet varainhankinnan ydin. Yhdistys myy myös yhdistyksen tunnuksella koristettuja adresseja. Nämä sopivat sekä osanotto- että onnentoivotuksiin ja niitä voi ostaa Ritarihuoneen toimistolta. Yhdistys ottaa kiitollisuudella vastaan ​​myös lahjoituksia ja testamentteja. Yhdistyksen pääoma ja tuotto ovat kasvaneet tasaisesti ja myönnettyjen varojen kokonaismäärä kasvaa joka vuosi.

Näyttely Lomassa ruusujen ja hoidettujen polkujen – Kartanoiden puistot ja puutarhat järjestettiin huhtikuussa 2023. Ritarihuoneella järjestetyn näyttelyn lisäksi toteutettiin lyhyitä esitelmiä, kahvilatoimintaa ja tuotteiden myyntiä.

Yhdistyksen jäseneksi voi hakea jokainen, joka on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta. Jäseneksi haetaan täyttämällä jäsenhakulomake.


Liity jäseneksi